Jobba hos oss

Vi växer och söker nu en butikschef till vår nya butik i Malmö.

Publiceringsdatum: 2022-08-12

Föreningen Det Öppna Hjärtat / Chefsjobb / Malmö

Föreningen Öppna Hjärtat är en ideell idéburen verksamhet med kristna värderingar. Föreningen driver idag sju secondhandbutiker i Skåne. Allt överskott från butikerna går till Barnmissionens hjälpverksamhet för nödlidande barn och familjer i Afrika, Östeuropa och Asien.

Butikerna bemannas av anställda och volontärer eller personer som befinner sig i arbetsmarknadens utkant och är i behov av arbetsträning, rehabilitering eller på annat sätt en väg tillbaka in på arbetsmarknaden. Det är en verksamhet att växa i, där utvecklingsarbete med butik/försäljning/personal står i fokus.

Under den närmaste framtiden avser vi att etablera nya butiker, både i Skåne och på andra platser. Här finns det möjlighet till utveckling!

Se premiären för vår senaste butiksetablering:

Om tjänsten

Öppna Hjärtat Second Hand söker nu butikschef till vår nya butik i Malmö. Tjänsten är på 100 procent.

Vi söker dig som är intresserad av att leda och utveckla verksamheten hos Öppna Hjärtats secondhandbutik, i Malmö.

Som butikschef har du ett helhetsansvar för verksamhetsutveckling, budget, resultat, personal, bemanning och arbetsmiljö. Den dagliga driften i butiken, med arbetsledning, varumottagning, exponering i butiken, kundbemötande, öppethållande och bemanning är hela tiden i fokus. Du kommer att arbeta utifrån de fastställda dokument som verksamheten har och implementera dem bland personalen. Du ska i ditt uppdrag som butikschef arbeta med att nå uppsatta budgetmål.

I rollen som butikschef ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med dina kollegor i de andra butikerna. Verksamhetsledaren för Föreningen Öppna Hjärtat är din närmaste chef. Du ska kunna samarbeta med de andra butikscheferna och deras butiker i gemensamma frågor. Öppna Hjärtat Second Hand fungerar som en butikskedja där varurotation mellan butikerna sker för att rätt varor ska finnas i rätt butik. Du ansvarar för planering av logistik då butiken hämtar varor.

I butikerna arbetar man också med biståndssortering bland varor som inte säljs i butiken. Dessa distribueras via Barnmissionen till behövande människor i olika länder.

Då arbetsplatsen består av personal med olika bakgrund och behov kommer du att arbeta med olika personalfrågor utifrån dessa förutsättningar. Arbetet består även i att skapa och bibehålla goda kontakter med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Vi ser gärna att du har arbetat inom handel och har erfarenhet därifrån och att du har ett brinnande intresse för Second Hand. Framför allt kommer du att arbeta med den operativa, dagliga driften i butiken och arbetsleda butikens anställda och volontärer. Du har ett motiverande och coachande ledarskap som hjälper personalen att uppnå uppsatta mål. Du är en person med förmåga att organisera och strukturera upp ditt arbete. Du är lösningsfokuserad och flexibel kring de utmaningar som uppstår i det dagliga arbetet. Erfarenhet av personalfrågor är meriterande.

Vi förutsätter att du delar de kristna värderingarna då Föreningen Öppna Hjärtat vilar på kristen värdegrund. Vi är framförallt medmänniskor med öppna hjärtan.

Så ansöker du

För mer information, kontakta Verksamhetsledare Peter Elmqvist via mail eller skicka ansökan med personligt brev och CV till: ansokan@oppnahjartat.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Första intervjuomgång sker den 10 september i Malmö. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar.

Då vi inför denna rekrytering har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Övrig information
Placeringsort: Malmö
Omfattning: 100 %, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Lön: Enligt avtal.
Tillträde: 1 november 2022 eller enligt överenskommelse.
Kollektivavtal: Detaljhandelsavtalet.

Adress: Föreningen Det Öppna Hjärtat, Strömgatan 14, 212 25 Malmö

Sista dag att ansöka är 2022-09-15.

Center Syd

Landskrona

Malmö

Osby

Ystad